Organisatie

De missie van GMGezondheidszorg is het ondersteunen van gezondheidszorg- instellingen door het beheren en borgen van de AOC codering. De AOC-codering is gesplitst in een groep die gebouwendelen en medische apparatuur classificeert en er is een groep die medische hulpmiddelen classificeert.

Inmiddels zijn er ongeveer 80 organisaties in de zorg lid en maken gebruik van de AOC-codering t.b.v. groep gebouwdelen en medische apparatuur. De groep medische hulpmiddelen is vanaf 2022 geactualiseerd en volledig operationeel. Ongeveer 15 ziekenhuizen maken momenteel gebruik van deze actuele AOC-codering.

Bedrijfsgegevens

GebouwenManagement Gezondheidszorg GMG
KvKnummer: 02076853
IBAN: NL55INGB 0009 3066 65 BIC: INGBNL2A                             BTW nummer: 001127540B62

 

Wolddijk 118
9738 AG Groningen
050-7850038
[email protected]

Beide groepen werken met een forum. De forumvoorzitter beantwoordt samen met forumleden vragen over de AOC-codering. De forumleden zijn experts op hun eigen gebied zodat zij goed in staat zijn om vast te stellen of een classificering nog voldoet of moet worden gewijzigd vanwege een technische ontwikkeling die leidt tot een andere functionaliteit van het object.

De leden hebben een abonnement bij GMG en kunnen via de website vragen stellen aan de forumleden. Ook worden de leden regelmatig op de hoogte gehouden van de mutaties en kan het actuele overzicht van de AOC-codering gedownload worden.

Recente ontwikkelingen

GMGezondheidszorg heeft  de website volledig vernieuwd. Daarmee kunnen we voldoen aan de wensen van het forum van de groep Gebouwdelen en Medische apparatuur en aan het forum voor de groep medische verbruiksartikelen. De abonnementhouders kunnen hierdoor optimaal gebruik maken van de professionele kennis van de leden van de forums.

Voor de groep medische verbruiksartikelen is de abonnementsprijs in 2024 € 795,- excl. BTW. De prijs voor dit abonnement is hoger dan het abonnement voor de groep Gebouwdelen en Medische apparatuur omdat het aantal mutaties in deze groep veel hoger is.

De prijs voor het abonnement op de de groepen die vallen onder medische apparatuur en gebouw gebonden installaties is in 2024 € 140,- excl. BTW

 

.

Het komende jaar gaan we verder met de ontwikkeling van de AOC-codering. Dit doen we momenteel in samenwerking met Intrakoop. Het afgelopen jaar hebben we samen met de LNAG, Intrakoop, adviseur Addie Bouwman en het forum veel bereikt binnen de groep medische verbruiksartikelen.

Er is bij de abonnementhouders behoefte aan de actualisering van de overige groepen zoals bijvoorbeeld kantoor-en registratiebenodigdheden en laboratoriumbenodigdheden. Ons beleid is altijd om alleen de AOC-codering te actualiseren als er een forum wordt gevormd met experts op het betreffende gebied.  Door de samenwerking met Intrakoop wordt de vorming van zo‘n forum wel bevorderd en kan het zo zijn dat in de een nieuw forum een specifieke groep gaat beheren.

Ook zullen we kijken in hoeverre het mogelijk is om de AOC-codering te koppelen aan in de gezondheidszorg gangbare informatiesystemen. Onze samenwerking met Ultimo wordt door de abonnementhouders erg gewaardeerd en motiveert ons dan ook om te kijken of er op dit gebied meer mogelijk is.